HMT GJELBËR

Enë elegante e bërë nga gjethet e palmës

Enë të qëndrueshme | falë produkteve të gjetheve të palmës

Në modë

Bëhuni pritësi i fundit me të gjitha produktet interesante nga HMT-Green.

Tas ovale i madh

Prodhim i drejtë

Kushte të drejta pune dhe pa punë të fëmijëve! Prodhim i qëndrueshëm direkt nga India.

Përdorni produktet e mbeturinave me zgjuarsi

Konsistente

Nga natyra për natyrën! Gjurma ekologjike është zvogëluar.

Misioni yne

HMT dëshiron të ketë një ndikim të qëndrueshëm në treg me produkte ekologjike dhe të minimizojë mbetjet plastike.
Ne filluam këtë projekt familjar për të luftuar kundër maleve gjithnjë në rritje të mbeturinave.
Ne jemi të bindur për produktet tona jo vetëm në aspektin e qëndrueshmërisë, por edhe në aspektin e pamjes dhe qëndrueshmërisë.

Qëllimi ynë është të tregojmë avantazhet e produkteve të gjetheve të palmës në krahasim me enët e tavolinës plastike konvencionale dhe të inkurajojmë shoqërinë të reduktojë konsumin e plastikës.

HMT qëndron për qëndrueshmëri , prodhim të drejtë dhe fleksibilitet .

Nga cila bimë merren produktet tona?

 

 

 

Palma të ndryshme arra betel

Gjethet nga të cilat formohen produktet tona vijnë nga palma e arrës së betelit (Areca catechu). Kjo specie bimore vjen nga familja e palmave. Së bashku me rreth 60 specie të tjera nga kjo gjini, ajo mund të gjendet në rajonin Indo-Malajzi. Enët tona të disponueshme të biodegradueshme janë bërë nga gjethet e palmës në Indi .

Ky lloj palme mund të rritet deri në 25 m lartësi, me gjethet e palmës që arrijnë një hapësirë deri në dy metra.

Farat e palmës së betelit rriten brenda një jave në kushte të ngrohta dhe të lagështa. Këto bimë të reja shiten herë pas here edhe në Zvicër, por për shkak të motit lokal, ato mund të mbahen vetëm si bimë shtëpiake. Palmat nuk tolerojnë ngricat dhe gjethet e bimëve të reja nuk tolerojnë rrezet e diellit direkte.

Cili është qëllimi i palmës së arrave të betelit, sepse gjethet e palmës të shtrira në tokë, të cilat përdoren për prodhimin e pjatave, janë vetëm një mbetje e natyrës?

Arrat e papjekura betel priten dhe përtypen në gojë. Përbërësit aktivë përthithen dhe kalojnë shpejt barrierën gjako-truore, e cila ka një efekt kundër lodhjes . Përtypja e betelit është praktikuar me shekuj.

Përveç këtij “zëvendësuesi të kafeinës”, arrat e betelit thithin edhe flobataninat. Frutat e gjelbra dhe të papjekura mund të përdoren gjithashtu për të marrë agjentë për rrezitje, të cilat mund të përdoren për ngjyrosje. Prandaj, kjo përdoret shumë edhe për ngjyrosjen e buzëve.
Rreth 600 milionë njerëz tani konsumojnë përzierjen dehëse të arrave që mund të merret nga arrat betel. Për shumë njerëz, konsumi është gjithashtu burimi kryesor i të ardhurave. Kultivimi, korrja dhe shitja krijojnë shumë vende pune dhe u japin shumë banorëve vendas të ardhurat që u nevojiten për të mbijetuar.

Përveç konsumit njerëzor, substancat mund të përdoren edhe në mjekësinë veterinare . Për shembull, te bagëtia ose qentë, përdoret si ilaç kundër krimbave të zorrëve .

 

 

Si shndërrohen gjethet e palmës në enë tavoline njëpërdorimshme të biodegradueshme?

 

Gjethet e palmës që kanë rënë në tokë merren me dorë nga punonjësit në Indi, të prera dhe të lidhura mirë. Gjethet e renditura më pas pastrohen me ujë , i cili nga ana tjetër përdoret për të gjeneruar energji për makinat. Pasi gjethet e pastra të jenë tharë, ato shtypen mekanikisht në formën e dëshiruar dhe priten.

Tani produktet e formës së gjetheve të palmës nxehen në furrë dhe më pas lyhen me rërë për të krijuar një sipërfaqelëmuar dhe të këndshme . Për të zhdukur mangësitë e fundit higjienike, pllakat rrezatohen me dritë UV. Para paketimit, çdo produkt kontrollohet me dorë dhe zgjidhet malli me defekt.

Kjo do të thotë që ne mund të garantojmë një produkt 100% natyral të cilësisë më të mirë.

Ne do të jemi të lumtur t’ju prezantojmë botët e ndryshme të temave

e enëve të tavolinës së topit të palmës

 

Enët e tavolinës njëpërdorimshme të biodegradueshme të bëra nga gjethet e palmës mund të përdoren në shumë mënyra. Produktet tona mund të gjenden në zona të panumërta. Zona e preferuar e aplikimit për enët me gjethe palme është, natyrisht, në zonën e jashtme. Enët për një përdorim janë 100% natyrale dhe përshtaten në mënyrë të përkryer me natyrën. Është e përkryer për një festë Barbecue ose për katering inovativ .

Nëse enët e tavolinës njëpërdorimshme janë përdorur, mund ta hidhni në zjarr me ndërgjegje të pastër dhe ta lini të përfundojë mbrëmja komode.
Gjeni botën e duhur të temave për ju këtu dhe frymëzohuni nga produkti natyror numër 1 .

festë BBQ

Një Barbecue komode me miqtë ose...

gastronomi

Jepini restorantit tuaj një shije...

kampingu

Me një pushim kampingu, ju po zgjidhni...

Ngjarje dhe katering

Rastet ku ushqimi prezantohet bukur në...

shtëpitë e të moshuarve

“Gëzimi i jetës duhet të jetë...

Tregtia me pakicë

Tendenca e konsumatorëve vazhdon të...

*Transport falas

Për porosi mbi 99 CHF.-

Dërgesa falas kryhet deri në 500 CHF.-. Porositë mbi këtë shumë do të ofrohen individualisht.
Ju lutemi na kontaktoni për porosi të tilla të mëdha.