qëndrueshmëri

qëndrueshmëri

Çfarë do të thotë në fakt qëndrueshmëri?

Në thelb, përkufizimi i qëndrueshmërisë është shumë i thjeshtë:

“Parimi sipas të cilit nuk mund të konsumohet më shumë se sa mund të riprodhohet, rigjenerohet ose vihet sërish në dispozicion në të ardhmen.”

Njerëzimi aktualisht pretendon rreth 1.6 tokë në vit. Kjo nuk është gjë tjetër veçse ekologjike mbi borxhe dhe të jetuarit me kredi ndaj tokës. Sipas llogaritjeve të ndryshme, në 30 vjet popullsia e botës do të shkatërrojë 3 toka të burimeve natyrore në vit nëse sjellja e njeriut nuk ndryshon.

Zhvillimi i qëndrueshëm është zhvillim që plotëson nevojat e së tashmes pa rrezikuar që brezat e ardhshëm të mos jenë në gjendje të plotësojnë nevojat e tyre.
Më shumë informacion përfshirë. Raporti i Komisionit Botëror për Mjedisin dhe Zhvillimin mund të gjendet këtu .

Si mund ta bëj jetën time të përditshme më të qëndrueshme?

Paketimet plastike dhe të disponueshme që na shoqërojnë çdo ditë në jetën tonë të përditshme janë të këqija për mjedisin – të gjithë e dimë këtë! Por çfarë mund të bëjmë për ta bërë jetën tonë të përditshme më miqësore me mjedisin? Një mundësi është sigurisht të bëni pa enët plastike dhe të përdorni produkte inovative të bëra nga gjethet e palmës.

Vizitoni dyqanin tonë online tani dhe jepni një shembull për sa i përket qëndrueshmërisë.

Ne në HMT merremi intensivisht me temën e qëndrueshmërisë dhe dëshirojmë t’ju japim disa këshilla se si mund ta bëni jetën tuaj të përditshme më të qëndrueshme pa kufizime të mëdha:

RREGULLONI TEMPERATUREN E JETES

Çdo shkallë që kurseni në hapësirën tuaj të jetesës redukton konsumin tuaj me 6% .
Pra, nëse e rregulloni ngrohjen tuaj nga 25 në 20 gradë, ju kurseni rreth 30% të konsumit tuaj të përditshëm të energjisë.
Përveç efektit të qëndrueshmërisë, ju kurseni edhe shumë para.

FIKINI PAJISJET (MOGJI GJITHSHËM)

Konsumi i energjisë i pajisjeve që janë në gjendje gatishmërie nuk duhet të nënvlerësohet.
Në një familje, pajisjet në gjendje gatishmërie përbëjnë rreth 15% të konsumit total të energjisë.
Në çdo rast, ia vlen të fikni plotësisht pajisjet tuaja.

DYQAN RAJONAL DHE SESONAL

Bujqësia në fabrika përbën rreth 15% të emetimeve totale të gazeve serrë në botë, që është e madhe. Duke bërë blerje sezonale dhe rajonale, ju mund të jepni personalisht kontributin tuaj më të madh për të mbajtur planetin tonë të shëndetshëm.

SHMANGON MBETURINAT PLASTIKE

Rreth 10 milionë tonë plastikë përfundojnë në oqean çdo vit. Plastikës i duhen shekuj për t’u dekompozuar, por ajo kurrë nuk degradohet plotësisht.
Tashmë duke bërë blerje me çantën tuaj të blerjes dhe duke mos përdorur qese plastike në arkë, ju jepni një kontribut vendimtar.

 

 

Koncepti i qëndrueshmërisë së Grupit HMT

HMT dëshiron të ketë një ndikim të qëndrueshëm në treg me produkte ekologjike dhe të minimizojë mbetjet plastike.
Ne filluam këtë projekt familjar për të luftuar kundër maleve gjithnjë në rritje të mbeturinave.
Duke qenë se ne e dimë saktësisht se në cilat kushte prodhohen produktet tona dhe njerëzit punojnë në objektet tona të prodhimit dhe si shpërndahet produkti ynë, ne mund të qëndrojmë pas këtij projekti 100%.

Përveç qëndrueshmërisë, ne jemi të bindur edhe për qëndrueshmërinë dhe pamjen e produkteve tona. Dallimi në cilësi në krahasim me plastikën konvencionale është i madh.

Qëllimi ynë është të tregojmë avantazhet e produkteve të gjetheve të palmës në krahasim me enët e tavolinës plastike konvencionale dhe të inkurajojmë shoqërinë të reduktojë konsumin e plastikës.

HMT qëndron për qëndrueshmëri , prodhim të drejtë dhe fleksibilitet .

Partneri ynë i besueshëm dhe i qëndrueshëm për logjistikë të qetë

Përveç përgjegjësisë tonë ekologjike dhe ekonomike, ne jemi të vetëdijshëm edhe për detyrimet tona sociale dhe shoqërore. Kjo është arsyeja pse ne punojmë së bashku me fondacionin TRANSfair nga Thun kur dërgojmë produktet tona, gjë që promovon riintegrimin e njerëzve në botën e punës.

Mësoni më shumë rreth fondacionit dhe aktiviteteve të tij këtu .

Fondacioni partner i logjistikës së logos Transfair

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.