rreth nesh

situatën fillestare

 

Duke blerë produktet tona, ju mbështesni misionin tonë për të reduktuar plastikën në një mënyrë kuptimplote. Mbetjet e plastikës zbulohen në ujërat tona, në ushqimin tonë dhe në tokën tonë dhe rrezikojnë natyrën, jetën e egër dhe ne njerëzit. Ndryshe nga gjethet e palmës, produktet plastike nuk kalben, por ndahen në copa gjithnjë e më të vogla (mikroplastike) dhe kështu ndotin mjedisin në terma afatgjatë.

Ndërsa në vitet 1950 prodhoheshin pothuajse 1.5 milion ton plastikë në vit, sot është pothuajse 400 milion ton. Një pjesë shumë e madhe përfundon në det. Më shumë se 90% e mbetjeve plastike fundosen në fund të detit dhe helmojnë habitatin e llojeve të panumërta peshqish. Fatkeqësisht, mbetjet që shohim janë vetëm maja e malit të mbeturinave që ne si njerëz prodhojmë vit pas viti.

HMT Group GmbH është importuesi i mallrave nga India. Nuk ka asnjë ndërmjetës.
Kontakti i kahershëm me prodhuesin indian, i cili jeton në Zvicër, është miqësor dhe mbahet rregullisht.

Vizioni yne

“Bëni botën të gjelbër!”

HMT dëshiron të ketë një ndikim të qëndrueshëm në treg me produkte ekologjike dhe të minimizojë mbetjet plastike.
Ne filluam këtë projekt familjar për të luftuar kundër maleve gjithnjë në rritje të mbeturinave.

Meqenëse ne e dimë saktësisht se në çfarë kushtesh tona
prodhohen produktet dhe njerëzit punojnë në objektet tona të prodhimit dhe si shpërndahet produkti ynë, ne mund të qëndrojmë pas këtij projekti 100%.
Përveç qëndrueshmërisë, ne jemi të bindur edhe për qëndrueshmërinë dhe pamjen e produkteve tona. Dallimi në cilësi në krahasim me plastikën konvencionale është i madh.

Qëllimi ynë është të tregojmë avantazhet e produkteve të gjetheve të palmës në krahasim me enët e tavolinës plastike konvencionale dhe të inkurajojmë shoqërinë të reduktojë konsumin e plastikës.

HMT qëndron për qëndrueshmëri , prodhim të drejtë dhe fleksibilitet .

Menaxhimi

Heinz Theilkas

Heinz Theilkas

pronar dhe menaxher

Fushat e logjistikës dhe financave janë aktivitetet e mia kryesore në biznesin tonë familjar . Unë gjithashtu punoj si mbështetje në shitje .

“Zvicra, tregtia e drejtë dhe e qëndrueshme dhe kushtet korrekte të punës për të gjithë janë ideologjia ime”

Në vitin 1989, bëra hapin tim të parë drejt vetëpunësimit dhe themelova zyrën time të besimit në Thun. Për shkak të përvojave që kam pasur gjatë 30 viteve të fundit dhe menaxhimit të shumë mandateve, tema e qëndrueshmërisë është bërë gjithnjë e më e rëndësishme për mua personalisht.

Me biznesin tonë familjar, ne duam të pasurojmë tregun në një mënyrë të qëndrueshme dhe miqësore me mjedisin.

Marlis Theilkas

Marlis Theilkas

Bashkëpronar dhe anëtar i bordit drejtues

Aktivitetet e mia fokusohen në kujdesin për klientët tanë në sektorin e kujdesit shëndetësor dhe në administratë .

“Zgjidhjet cilësore dhe të qëndrueshme, si dhe një rrjet partneri social janë të rëndësishme për mua”

Nëpërmjet drejtimit të një komuniteti rezidencial për të moshuarit dhe punës sime në HMT, unë munda të fitoja përvojë se si mund të jenë praktike në kujdesin e të moshuarve enët e tavolinës njëpërdorimshme të biodegradueshme të bëra nga gjethet e palmës.

Nuk duhet ta shtyjmë deri nesër temën e qëndrueshmërisë dhe të marrim përgjegjësi që sot.

Moritz Theilkas

Moritz Theilkas

Bashkëpronar dhe anëtar i bordit drejtues

Fushat e mia të përgjegjësisë qëndrojnë në kërkimin e produkteve të reja , në marketing dhe në shitje . Unë gjithashtu marr përsipër menaxhimin e projektit në zonën e ngjarjeve.

“Syri ha me ty”

Për shkak të së kaluarës sime në industrinë e ngjarjeve, me fokus në ngjarjet e ushqimit dhe pijeve, kam zhvilluar një pasion për të paraqitur ushqimin si përvojë që herët.

Sipas mendimit tim, nuk ka mënyrë më novatore, më të qëndrueshme dhe më të këndshme për ta bërë këtë sesa me një produkt me gjethe palme.

Rolf Danioth

Rolf Danioth

Menaxher i shitjeve në të gjithë Zvicrën

Për shkak të një game të gjerë eksperience dhe interesave të mia të ndryshme, unë mund të mbështes dhe ndihmoj në formimin e misionit të Grupit HMT në një mandat.

Perceptimet e mia në treg tregojnë një mbështetje të gjerë për diversitetin ekologjik deri në ndalimin e plastikës në industri dhe spektra të ndryshëm ekonomikë.

 

Botë me temë të enëve me gjethe palme

Tas me gjethe palme katrore

gastronomi

Shitje me pakicë

evente dhe katering

Shtëpi e pleqve

ngjarje private

Tas me gjethe palme rreth 18 cm

Dhe shumë të tjera